Client auto update makes it broken

Every time after client attempts to auto update it became broken and doesn’t want to run again without downloading a whole zip from the site. It writes some about donnet not being installed. I’ve tried to install suggested runtime but it doesn’t help. Next error was hostpolicy.dll is not on dotnet directory and that runtimeconfig is missing. So every your update I have to re-download client manually.
Windows 10 + all last patches.

Which version of the client are you using? The windows version or the “universal” version?

Windows 7+ (64-bit)

extra characters to exceed 20 characters post limitation :smiley:

Strange, that version should not require installing .net core, it has the version that you need bundled with it…

When you re-download it from the site, it works fine though?

It works fine till next autoupdate. And then I need to download it again.

I haven’t encountered the same issue with my machines running that version of the client… I can try bumping the version of the auto-updater and see if that helps next time we do an update.

This is quite odd as that’s most likely the situation most users will be in, that’s the same setup as me and I’ve not had this problem.
I’ve not run a sim for a while so I’ve just fired the client up and queued a sim, I knew it was out of date so I expected an update and that’s what happened.

Console output

PS D:\AskMrRobotClient> .\simclient.exe
Press Escape (ESC) to stop the client at any time.
Client successfully connected to the server.
Connected as user: XXX
Simulator version 1564 is running.
4 processors available:
1 worker(s) started with 4 threads each
0 glonet workers (glonet is disabled)
Ready to simulate, go to https://www.askmrrobot.com/wow/simulator to submit a simulation…
Running simulation 0ef017eedd9d471db05039196499d5d5…
Checking for latest version…
PS D:\AskMrRobotClient> Updating, do not cancel or close this window…
Update complete! Restarting…
Press Escape (ESC) to stop the client at any time.
Client successfully connected to the server.
Connected as user: XXX
Simulator version 1570 is running.
4 processors available:
1 worker(s) started with 4 threads each
0 glonet workers (glonet is disabled)
Ready to simulate, go to https://www.askmrrobot.com/wow/simulator to submit a simulation…
Running simulation 0ef017eedd9d471db05039196499d5d5…
Processing…
Simulation complete!
url: https://www.askmrrobot.com/wow/simulator/report/0ef017eedd9d471db05039196499d5d5
run time: 7.035 sec